שיח-סוד בנושא רבי אברהם בן שמואל אבואלעפיה זצ"ל שהיה ידוע בשם אברהם הרואה.
הנהגותיו ותפיסותיו, קבלתו וכתביו, חייו ופעולו.
גם בנושא קבלת השמות, והפילוסופיה שבאה בכתביו .
אני רוצה להתעסק עם זה במעשי ,יש מצב אתה מלמד אותי ליהיות אבואלעפיה2 ? אני דיי לא מאמין בדת , אבל יאללה ...מה יש להפסיד ,אני אחתום לך על טופס ויתור שאם קורה לי משהוא זה על אחריותי . נתת לאבואלעפיה שם יפה, אני חושב לאמץ את השם במקום השם שלו.
אתה עלול להפסיד את חייך אם התורה אמת ולא תקיים אותה - פירוש הדבר שכלית את זמנך להבל וריק. לא חבל על כל הזמן, כבר עדיף לך להיות יתוש - לפחות כשיתוש עוקץ הוא לא עוקץ סתם, הוא עוקץ וחי מכך... ואתה מה...
אחד מצד אחד אתה חושב שאין בורא לעולם ומצד שני יש כח לשמות שנקראים השם המפורש?! זה קצת סותר את עצמו ולכן רשמתי לך את ההודעה ההיא - הבנתי שאתה כן סובר שיש בורא לעולם, אבל פשוט מפחד ו/או מתעצל לבדוק את זה עקב תאוותיך. האם שווה להפסיד את הכל בגלל כמה תאוות עלובות... לפחות תבדוק אם אכן יש בורא לעולם, אם תגלה שיש ובכל זאת אתה חלש אופי מידי בכדי להתגבר על יצר הרע ולקיים את המצות אז לפחות תקיים כמה מצות קטנות שלא יפגעו לך בתאוות העלובות שלך.
אבל בבקשה אל תיהיה אפס עד כדי כך שאתה מסרב לבדוק אפילו אם יש בורא לעולם (בצורה ראויה).
אני אפרט יותר: א. מעניין אותי יותר דברים רוחניים מאשר חומריים . ב. למדתי מספיק טוב , כל מה שרציתי למדתי חוץ מאבואלעפיה. ג.לפי דיבורך לא ניכר שאתה למדת בכלל את הא-ב בקבלה. ד. כשאני אומר על שמות השם המפורש,אני מתכוון שאני רוצה להבין משהוא בדרך שלהם . זה כמו שאני אלמד משהוא שאני לא מאמין בו אבל אני רוצה פשוט להבין עוד דיעות ומחשבות ואמונות ,וזה לא כמו זה בדיוק מה שאני עושה לומד אמונה ,אני בטוח ב-100% שזה שקר,יותר נכון יודע.
זה יועיל לי להבין את התורה הזאת , אני לא שולל את תורת אבואלעפיה כמו שאני לא שולל סיאנס, פשוט יש אנשים שלא הבינו את הדברים נכון . תן לילד קטן שיראה קוסם מוציא לו שפן מן הכובע , הילד בטוח שיש לו כוחות על טבעיים מ"חוסר ידיעה" בנושא , זה אומר שהוא יודע מה זה שפן וכובע ,אבל לא מבין את התהליך וזה נדמה לו ככוחות על .
רק שאלתי... עדיין אין לי רוה"ק. אבולעפיה אומר שצריך מס' הקדמות כדי שתיהיה תועלת באותיות - ידיעות מסק שצריך לדעת, אולי את חלקן אתה יודע.
לפי הרח"ו בשערי קדושה הנשמה גם צריכה להיות נקייה, "מי יעלה בהר יהוה נקי כפיים" - נקי כפיים לצורך העליה (בעל התניא) וכן גם יש לתקן את המידות ("...ובר לבב").