עניין הבושה ב לקבל את אור הבורא ,מדוע ?

שאלות ותשובות בעניני הרמח"ל הקדוש הוא רבי משה חיים לוצאטו בעניני ספריו חייו רעיונותיו וכו'

עניין הבושה ב לקבל את אור הבורא ,מדוע ?

הודעהעל ידי levik77 ב 3:16 ,28 אוגוסט 2009, ו'

כתוב בתורה שעניין הלהשפיע נחת רוח ליוצרו נובע מזה שאנו מתביישים לקבל את אורו יתברך
אבל למה אנו מתביישים לקבל את אורו אף אחד לא שואל !
הרי אם ניקח דוגמה מהעולם הזה נראה ש
אם אני הולך להתארח אצל משפחה מסויימת למשך שנה אחת אזי אני אתבייש אם אני אוכל בחינם אצלהם
ולא אשלם חשבונות וכו ... כי אני אראה שבעלי המשפחה עובדים קשה בכדי לקיים את עצמם .האם שייך
לומר אותו דבר לגבי הקב"ה שהוא כש הוא משפיע אזי הוא עושה יגיעה ואז בגלל זה אנו מתביישים לקחת
את אורו יתברך . ולא סתם הבורא נקרא בורא כי הוא בורא את המציאות יש מאין ביגיעתו ,זאת אומרת
עולם אין סוף נוצר יש מאין ? ועוד שאלה עם רצון להשפיע של הבורא הוא מין מנוע השפעה כזה ,אזי שייך
בכלל להגיד שהוא מתייגע ? האם כואב לבורא להשפיע ? לברוא ? או שזה פשוט הטבע שלו לברוא וזהו ?
אבל אם זה היה הטבע שלו פשוט כמו מעיין שמתגבר בהשפעה אז למה לנו להתבייש לקבל את האור ?
הקיצור בקשה לרב ארמוני להסביר את הנושא הזה ! 
levik77
חדש בפורום
חדש בפורום

Re: עניין הבושה ב לקבל את אור הבורא ,מדוע ?

הודעהעל ידי איתי קדוש ב 13:11 ,31 אוגוסט 2009, ב'

כרמדומני אתה מתכוון לעניין נהמא דכיסופא - לחם בושה
היינו שאדם לא עבד ולא התאמץ אז הלחם שהוא מקבל בחינם מבייש אותו..
זאת אומר לעולם הבא אחרי שעבת קשה לקבל שכר אז אתה שבע רצון ולא מתבייש בגלל שצוו אותך ולא קיימת את התורה ובכל זאת אתה מקבל שכר בחינם אז פה אתה מתבייש ח"ו
איתי קדוש
יודע
יודע

הודעהעל ידי ofir21 ב 15:42 ,19 יולי 2010, ב'

בושה למה?
נגיד וזה נכון שאתה אכן מקבל את אור הבורא .אתה היית גם בתוך הבורא בשלב מסוים נכון? הוא הפך ליהיות משפיע ואתה למקבל ,אין קושייה ולא צריך ליהיות בושה.
אני לא מאמין בגן עדן דרך אגב.
יש אנשים שעברו מוות קליני ואמרו שישו ומרים הבתולה וכו' דיברו איתם , וגם הם תיארו שיצאו מהגוף וראו הכל מלמעלה .
אבל בקיצור לא צריך ליהיות לך בושה, זה דעתם של אנשים שמתיימרים ליהיות ענוותנים המציאו את המושג הזה.ככה אלק' כביכול לפי הקבלה (שאני לא מאמין בה) בנוי והוא נהנה להשפיע .

אהה... והיה מישהוא שאמר שדיבר עם סוס בטלפתיה בדיוק כמו שאנשים טוענים שידברו עם מישהוא בהעברת מחשבות .
כל זה היה בתוך סרט שהיה בערוץ המדע בשם "ביום בו מתתי" .
יש לך מיליונים בארצות הברית שמתו מוות קליני ותיארו מה ראו מלמעלה , אבל איך זה שלא שאלו אף אחד מהם "קבעת עיתים לתורה"?
ofir21
מבין דבר מתוך דבר
מבין דבר מתוך דבר

הודעהעל ידי תורתאמת ב 11:47 ,11 אוגוסט 2010, ד'

אחי יש בחירה בעולם על כל כן שאני יגיד לך אתה יכול להגיד לא ולהיפך, ואם אני האמין לכל מישהו שאומר שמת מוות קליני ואו ראה חייזרים אז המצב יהיה מאוד מסובך.
אנחנו העם היהודי קיבל מאבות אבותיו ואנחנו מאמינים באמונה שלימה בלי קשר למה שהעולם הזה מראה לנו.
אם אתה בוחר לקבל מהטלויזיה וממדענים שחיים 80 שנה ואחרי זה בה מישהו ומנפץ להם את התיאוריה ואת הממצאים שלהם אתה יכול להמשיך בשלך...
לנו יש אמונה בעוברת מדור לדור וגם לך יש, לפי שאתה ממשיך לרשום פה הנשמה שלך רוצה זאת אבל השכל אומר לך "כן אבל היה בטלויזיה ככה...ואמרו ככה וככה, ואם זה לא ככה. וכוכוככו בלבולי שכל.

בקיצור אופיר בחירה בידך.
רבי נחמן אומר שאם בן אדם יאמין שלרצוח זה התכלית שבחיים הוא יוכל למצוא את כל ההוכחות לכך והנימוקים לכך וכך הוא יאימין ויפעל.
הכל עניין של בחירה לבחור דרך ולדבוק בה אפילו ברוחות חזקות שמנסות לערער את החיים כי אם נמשך אחרי כל דבר לא נגיע לשום מקום נאמין במלא דברים ולא נאמין בכלום.

הבחירה בידך.
בהצלחה
למדני לעשות רצונך כי אתה אלוהי
רוחך טובה תנחני בדרך מישור
העבר-אין
הווה-כהרף עין
העתיד - עדין
הדאגה מניין?
סמל אישי של המשתמש
תורתאמת
עורך
עורך

הודעהעל ידי יפית ב 17:47 ,11 אוגוסט 2010, ד'

תשובה ל: levik77

הרב אשלג מסביר את עניין הבושה שמצטרפת מתי שאדם מקבל תענוג בכך
שזה טבע בריאת האדם,

ובכלל הרב אשלג בספריו כל הזמן מדגיש שכל הלימוד לומדים לפי התפיסה שלנו, (כמדומני גם הרמח"ל כותב כך בספרו דעת תבונות)
ולכן אין אפשרות לדבר על הבורא כשהוא משפיע הוא מתיגע חס ושלום כי אין השגה בו ,
רק באור המתפשט ממנו,

והשאלה מדוע הבורא ברא אותנו בטבע של בושה לקבל את אורו יתברך?
כי לזה בדיוק נברא האדם,
שהבושה תעורר אותו שיהיה לו מקום להתיגע כדי להכין כלים לקבל את השפע של הבורא
ויחד עם זה להיות בדבקות עם הבורא.

כי על ידי ההתעוררות שיש לו בושה בקבלה ,
הוא מתעורר לרצות להיות משפיע,
כמו שכתוב: מהו רחום אף אתה רחום התדבק במידותיו וכו'....
ובזה שהוא עובד שמעשיו יהיו להשפיע נחת רוח לבורא
הוא דבק בבורא.
יפית
מתלמד
מתלמד

הודעהעל ידי ofir21 ב 18:19 ,12 אוגוסט 2010, ה'

תורתאמת כתב:אחי יש בחירה בעולם על כל כן שאני יגיד לך אתה יכול להגיד לא ולהיפך, ואם אני האמין לכל מישהו שאומר שמת מוות קליני ואו ראה חייזרים אז המצב יהיה מאוד בקיצור אופיר בחירה בידך.
רבי נחמן אומר שאם בן אדם יאמין שלרצוח זה התכלית שבחיים הוא יוכל למצוא את כל ההוכחות לכך והנימוקים לכך וכך הוא יאימין ויפעל.
הכל עניין של בחירה לבחור דרך ולדבוק בה אפילו ברוחות חזקות שמנסות לערער את החיים כי אם נמשך אחרי כל דבר לא נגיע לשום מקום נאמין במלא דברים ולא נאמין בכלום.

הבחירה בידך.
בהצלחה

בזה אתה צודק, באמת אפשר למצוא נימוקים שלרצוח זה התכלית וכו' וכו' וכו'.
דבר אחד ברור והבאתי את זה באיזה מקום , יש ויכוחים בזוהר, זאת אומרת שאפילו ניצוץ משה רבינו ומשה רבינו בעצמו היו ללא השגות וודאיות , ומשה רבינו היה טירון לנבואה מאיפה ידע מי מדבר איתו כשראה את הסנה?
משה רבינו גדל בבית פרעה ,למד דברים והעתיק הרבה דברים כגון ארון הברית ,עשרת הדיברות וכו' .
בסופו של דבר , הכל כמו חלום ,הכל מתגלה ברגעים האחרונים של המיתה .
לבנתיים כל המקובלים נפגשים אחד עם השני במקום להיפגש למעלה בעולם העליון,הרי למה צריכים להיפגש פה? תוך שנייה הם למעלה בשיחה פרטית.
בכל מקרה כשבן אדם מצליח במהשוא אומרים לו שיהיה לך לבריאות , כרגע ורק כרגע יש לי להגיד להם שיהיה להם "לבריאות " ש"יבושם" להם.
דרך אגב שמעתי שלעובדיה יוסף יש רכב חדש, סחטיין , אוליי אני יבוא לביקור במוסך שלו .
ofir21
מבין דבר מתוך דבר
מבין דבר מתוך דבר

הודעהעל ידי תורתאמת ב 18:55 ,12 אוגוסט 2010, ה'

ofir21 כתב:
תורתאמת כתב:אחי יש בחירה בעולם על כל כן שאני יגיד לך אתה יכול להגיד לא ולהיפך, ואם אני האמין לכל מישהו שאומר שמת מוות קליני ואו ראה חייזרים אז המצב יהיה מאוד בקיצור אופיר בחירה בידך.

הבחירה בידך.
בהצלחה

בזה אתה צודק, באמת אפשר למצוא נימוקים שלרצוח זה התכלית וכו' וכו' וכו'.
דבר אחד ברור והבאתי את זה באיזה מקום , יש ויכוחים בזוהר, זאת אומרת שאפילו ניצוץ משה רבינו ומשה רבינו בעצמו היו ללא השגות וודאיות , ומשה רבינו היה טירון לנבואה מאיפה ידע מי מדבר איתו כשראה את הסנה?
משה רבינו גדל בבית פרעה ,למד דברים והעתיק הרבה דברים כגון ארון הברית ,עשרת הדיברות וכו' .
בסופו של דבר , הכל כמו חלום ,הכל מתגלה ברגעים האחרונים של המיתה .
לבנתיים כל המקובלים נפגשים אחד עם השני במקום להיפגש למעלה בעולם העליון,הרי למה צריכים להיפגש פה? תוך שנייה הם למעלה בשיחה פרטית.
בכל מקרה כשבן אדם מצליח במהשוא אומרים לו שיהיה לך לבריאות , כרגע ורק כרגע יש לי להגיד להם שיהיה להם "לבריאות " ש"יבושם" להם.
דרך אגב שמעתי שלעובדיה יוסף יש רכב חדש, סחטיין , אוליי אני יבוא לביקור במוסך שלו .

מאיפה אתה יודע שמשה העתיק את ארון הברית, עשרת הדיברות?
מהטלויזיה? ממדענים שחוקרים?
אתה יכול למצוא הרבה סיפורים על חוקרים שמצאו דברים ואז בסוף גילו שהכל שקר וכזב כמו זה שכתב את מרכבות האלים ועוד מדענים ששיקרו בנושא הדינוזאורים ועוד....
תבין האנשים האלו מקבלים תקציב של תרומות לנושא ואם אין תוצאות מפסיקים להם את התקציב..... זאת אומרת אין כסף.... ואדם שמבין שאם הוא לא יביא תוצאות אין כסף הוא מתחיל לשקר ולעגל פינות בתיאוריות מופרכות כאלה ואחרות.

אנחנו העם היהודי אין לנו תקציב ואין לנו אינטרס לשקר(כמו שהטלויזיה מנסה להעביר לך) אם תחזור בתשובה איזה אינטרס יצא לי מזה או למישהו חוץ מלך עצמך?

תבין אחי לפי ההודעה שלך אני מבין שאתה דיי מורעל מהתקשורת.....
אז הרב עובדיה קנה רכב חדש נו אז??? לא מגיע לבן אדם בן 90 רכב חדש רק למישהו שהוא לא הרב עובדיה מותר?
מה הרב עושה עם הרכב נוסע לסקי בשוויץ נוסע לבילויים עושה דוויאנים?
אתה מוזמן לבקר אצלו ולהבין מה כבוד הרב עובדיה יוסף שליט"א עושה כל היום.

ועדין לא הבנת שלהתעסק עם מה אחרים עושים או מה שהטלויזיה אומרת זה לא יעזור ולא יעשה אותך אדם יותר טוב.

לגבי המקובלים אולי יש כאלו שכן נפגשים ואתה לא יודע??? הרי על זה אין כתבות בטלויזיה.
התורה תעשה אותך !!!
אז נכון אולי יש "דתיים" שעושים עבירות וגונבים וחומסים.... אבל הם רק טיפה מן הים שמראים לך בתקשורת הרי על כל בחור סורר בישיבה יש עוד 50 אברכים רציניים.
פעם ראית כתבה שמשבחת את אלו שיושבים ולומדים כל היום תורה ועובדים על המידות שלהם???

תבין התקשורת מאוד נגועה ואתה יכול להגיד שבטח אני משוחד כי אני מקבל כסף על הדעות שלי ובטח אני יעשוק אותך אם תחזור בתשובה
אבל זה לא יעשה אותך אדם יותר טוב.

הבורא עולם, אמונה והתורה היא טובה בשבילך לא אני ולא אף אחד.
אין בעיה אל תאמין לאף אחד תלך לחקור צא ממה שאומרים או כותבים לך בעצמך תחיה את מה שאתה חוקר בודק, תנסה ורק אז תחליט, הרי אתה לא יכול לקרוא ספר אם לא פתחת אותו ורק שמעת עליו, נכון?

בהצלחה בחיפוש הדרך
העבר-אין
הווה-כהרף עין
העתיד - עדין
הדאגה מניין?
סמל אישי של המשתמש
תורתאמת
עורך
עורך

הודעהעל ידי ofir21 ב 17:19 ,13 אוגוסט 2010, ו'

מגיע לו רכב ובית חדש וגדול .
אבל הוא לא צריך לקנות לעצמו ,הוא צריך להראות שלא איכפת לא כלל מהחומר ,הרי הוא נהנה מעולמות רוחניים לא?מה צריך רכבים חדשים ?
אני לא מורעל מהתקשורת ואני לא מתכוון להתווכח יותר כי לצערי זה לא יגיע לשום מקום, אני לפעמים מתווכח בתקווה להגיע למשהוא , אבל לא נראה לי שאני יגיע פה למשהוא .
אבל יש לי דבר אחד להגיד לך , כל פרעה שעלה לשלטון היה חייב לדאוג לעם שלו יותר מעצמו , היום יש הוכחות שבוני הפירמידות לא היו עבדים אלא אנשים שקיבלו כסף,נשים,בתים מפוארים וכבוד . כמה יודעים על בבא אלעזר במאה שערים ? בקושי.
כולם סגורים לא מעורבים בכלום , לא יודעים שהמקובל הכי גדול בארץ שהיו מגיעים אליו מכל העולם ומהארץ וכל יום היו דורכים אצלו אלף אנשים,כמו שאתה רואה המקובלים לא רזים , זאת אומרת שהם אוכלים יותר מרק לשובע ,אני לא מדבר על רבנים ,אני מדבר על מקובלים שטוענים להשגות , אדם כזה בעל השגות מעולם לא יהיה לו כרס מסיבה אחת פשוטה שיעדיף לעלות לשמיים וליהנות בהנאה אין סופית במקום בחומר פשוט,כמו שמסופר על משה כשקיבל את לוחות הברית הוא עלה לשמיים בזמן של ה-40 יום ולילה.
חלום משטה בך , אתה לא יודע להבדיל בין חלום למציאות כשאתה הולך לישון ,כמה פעמים ניחשת שאתה חולם אם בכלל?ואתה חולם את הדברים הכי הזויים שיש.
אם אתה לא יודע להבדיל בין חלום פשוט הזוי שהוא חלום , איך תבין דברים אלו?ממש עכשיו יכול ליהיות שאתה חולם ואתה אפילו לא יודע .
בכל מקרה אני פרשתי מהעיניין הזה, אם אני יראה אדם אונס מישהיא לא אעזור לו ,ולא בגלל שאני מפחד בגלל שאני לא רוצה,אם ארגון שלם שקורע עולם שלם לגזרים אני לא מדווח למרות שאני שונא אותם,למה שאעזור לאדם בודד?
דרך אגב הסיפור של בבא אלעזר לא הפתיע אותי , גם עליי אמרו משוגע שאני מדבר על רב כזה בצורה הזאת , עכשיו רואים מי המשוגע,כל
מי שמכיר את הסיפור שהיה אצל אמנון לוי מבין במה מדובר , ואל תגיד לי שזה בגלל הטומאה ,הוא עושה את זה מעל 20 שנה ,פשוט רק עכשיו נתפס מרוב תאוות בצע,יש הוכחות ברורות ,הוא לעולם לא ייצא מזה.
בכל מקרה אני שאלתי מספר שאלות בפורומים שלא קיבלתי עליהם תשובה וכנראה לא אקבל מה שמצדיק את טענתי,שאלתי גם את המקובלים את השאלות האלה ולא ענו,מבחינתי אין עוד מה ללמוד לשם הבנת האמת .
ofir21
מבין דבר מתוך דבר
מבין דבר מתוך דבר

הודעהעל ידי עדי ויצמן ב 21:01 ,14 אוגוסט 2010, ש'

בס"ד

אופיר

שה' יעזור לך באמת.. מכל הלב... אני מציעה שתפרוש בשיא

וכמה שיותר מוקדם יותר טוב..

אתה לא מקבל תשובות כי אתה לא באמת שואל שאלות.. אתה מבזבז לכולם פה תזמן
ואני אישית לא מבינה את הצורך של האנשים לענות לך..

אנחנו נמצאים בחודש אלול.. מציעה לך כאח לאחות כי כל עם ישראל אחים.. תחזור בתשובה.. כי מים מתחילים להכנס לספינה..

אתה מזלזל בתורה הקדושה..
אין בעיה שתיהיה חילוני באמת.. ותחייה את החיים שלך.. ואחרי 120 תתן תדיין כמו כל אחד/ת.. אבל שאתה כמעט במשך שנה משגע לאנשים פה ת'ראש ורבנים גדולים מנסים לענות לך.. ונותנים לך מסרים
שמה שאתה עושה כותב וחושב.. עבר מזמן את גבול התמימות.. אתה לא מחפש את הקודש, אתה מחפש דרך הקודש דרך העולמות העליונים לעבוד בטומאה!!!
מה שנקרא היום "מגיה שחורה" וכידוע בתורה כתוב- "ומכשפה לא תחייה"

באמת מציעה שתפסיק לכתוב .. כי אם במידה ומישהו אחד או אחת קרא/ה את מה שכתבת(חלילה) ונתת לה/לו הירורי כפירה בה' יתברך ובמשה עבדו .. חביבי "גדול עוונך מנשוא"
ותצטרך לעשות תשובות המשכן.. הכתיבה באיטרנט יותר קשה מהכול .. כי אתה לא יודע לאן זה מתגלגל .. ולך עכשיו תחפש את האנשים שנפגעו מהכתיבה שלך

ה' הזמיין אותנו עכשיו למשפט.. נתן לנו התראה מראש.. מציעה לך שתשכור עורך דיין טוב (תורה ומצוות) כי השנה לפי דברי הרב אמנון יצחק שליטא "הולך להיות חםםם , חם מאוד.."

אמרתי את שלי, יותר מזה אין לי מה להגיד לך..
מה שכן.. שאם ככה אתה חופר בטומאה.. כמה גדול תוכל להיות בקדושה.. הבחירה ביידיך
שתכתב ותחתם לחיים טובים ושלום
..."אָבִינוּ מַלְכֵּנוּ חָנֵּנוּ וַעֲנֵנוּ כִּי אֵין בָּנוּ מַעֲשִׂים עֲשֵׂה עִמָּנוּ צְדָקָה וָחֶסֶד וְהוֹשִׁיעֵנוּ..."
סמל אישי של המשתמש
עדי ויצמן
מתבונן
מתבונן

הודעהעל ידי עדי ויצמן ב 21:15 ,14 אוגוסט 2010, ש'

בס"ד

" בן אדם, מה לך נרדם קום קרא בתחנונים
שפוך שיחה, דרוש סליחה מאדון האדונים
רחץ וטהר, ואל תאחר בטרם ימים פונים
ומהרה, רוץ לעזרה
לפני שוכן מעונים
ומפשע וגם רשע
ברח ופחד מאסונים

אנא שעה
שמך יודעי
ישראל נאמנים לך ה' הצדקה
ולנו בושת פנים

עמוד כגבר, והתגבר
להתוודות על חטאים
יה אל דרוש, בכובד ראש לכפר על פשעים

[b] כי לעולם, לא נעלם
ממנו נפלאים
וכל מאמר
אשר יאמר
לפניו הם נקראים

המרחם, הוא ירחם
עלינו כרחם אב על בנים
"
..."אָבִינוּ מַלְכֵּנוּ חָנֵּנוּ וַעֲנֵנוּ כִּי אֵין בָּנוּ מַעֲשִׂים עֲשֵׂה עִמָּנוּ צְדָקָה וָחֶסֶד וְהוֹשִׁיעֵנוּ..."
סמל אישי של המשתמש
עדי ויצמן
מתבונן
מתבונן

הודעהעל ידי תורתאמת ב 23:16 ,14 אוגוסט 2010, ש'

ofir21 כתב:מגיע לו רכב ובית חדש וגדול .
אבל הוא לא צריך לקנות לעצמו ,הוא צריך להראות שלא איכפת לא כלל מהחומר ,הרי הוא נהנה מעולמות רוחניים לא?מה צריך רכבים חדשים ?
אני לא מורעל מהתקשורת ואני לא מתכוון להתווכח יותר כי לצערי זה לא יגיע לשום מקום, אני לפעמים מתווכח בתקווה להגיע למשהוא , אבל לא נראה לי שאני יגיע פה למשהוא .
אבל יש לי דבר אחד להגיד לך , כל פרעה שעלה לשלטון היה חייב לדאוג לעם שלו יותר מעצמו , היום יש הוכחות שבוני הפירמידות לא היו עבדים אלא אנשים שקיבלו כסף,נשים,בתים מפוארים וכבוד . כמה יודעים על בבא אלעזר במאה שערים ? בקושי.
כולם סגורים לא מעורבים בכלום , לא יודעים שהמקובל הכי גדול בארץ שהיו מגיעים אליו מכל העולם ומהארץ וכל יום היו דורכים אצלו אלף אנשים,כמו שאתה רואה המקובלים לא רזים , זאת אומרת שהם אוכלים יותר מרק לשובע ,אני לא מדבר על רבנים ,אני מדבר על מקובלים שטוענים להשגות , אדם כזה בעל השגות מעולם לא יהיה לו כרס מסיבה אחת פשוטה שיעדיף לעלות לשמיים וליהנות בהנאה אין סופית במקום בחומר פשוט,כמו שמסופר על משה כשקיבל את לוחות הברית הוא עלה לשמיים בזמן של ה-40 יום ולילה.
חלום משטה בך , אתה לא יודע להבדיל בין חלום למציאות כשאתה הולך לישון ,כמה פעמים ניחשת שאתה חולם אם בכלל?ואתה חולם את הדברים הכי הזויים שיש.
אם אתה לא יודע להבדיל בין חלום פשוט הזוי שהוא חלום , איך תבין דברים אלו?ממש עכשיו יכול ליהיות שאתה חולם ואתה אפילו לא יודע .
בכל מקרה אני פרשתי מהעיניין הזה, אם אני יראה אדם אונס מישהיא לא אעזור לו ,ולא בגלל שאני מפחד בגלל שאני לא רוצה,אם ארגון שלם שקורע עולם שלם לגזרים אני לא מדווח למרות שאני שונא אותם,למה שאעזור לאדם בודד?
דרך אגב הסיפור של בבא אלעזר לא הפתיע אותי , גם עליי אמרו משוגע שאני מדבר על רב כזה בצורה הזאת , עכשיו רואים מי המשוגע,כל
מי שמכיר את הסיפור שהיה אצל אמנון לוי מבין במה מדובר , ואל תגיד לי שזה בגלל הטומאה ,הוא עושה את זה מעל 20 שנה ,פשוט רק עכשיו נתפס מרוב תאוות בצע,יש הוכחות ברורות ,הוא לעולם לא ייצא מזה.
בכל מקרה אני שאלתי מספר שאלות בפורומים שלא קיבלתי עליהם תשובה וכנראה לא אקבל מה שמצדיק את טענתי,שאלתי גם את המקובלים את השאלות האלה ולא ענו,מבחינתי אין עוד מה ללמוד לשם הבנת האמת .

אם לא הייתה טלויזיה ורדיו בעולם התשובה שלך לא הייתה רלוונטית, הרי כל התשובה שלך מבוססת על מה שראית או שמעת. אין הוכחה לכלום מצדך.

במאה שערים כולם מכירים את בבא אלעזר ובמקרה לבבא אלעזר אין כרס (לא שזה משנה מספרים על הבן של רבי שמעון רבי אלעזר שהיה שמן מאוד.... והוא היה קדוש עצום ומטייל בכל העולמות כולם)

לרב עובדיה לא איכפת מהחומר התקשורת מלמדת אותך שזה מה שאיכפת לו.... אתה בכלל לא מכיר את הרב.

תבין הטלויזיה והקכילות מנהלת אותך אין לך חופש בראש כמו שאומרים לך שיש לך, התקשורת מנהלת לך את דעת הקהל, על רבנים חרדים צדיקים ועל עוד דברים שאתה חושב שאתה רוצה ובה לך אבל בעצם זה מה שהתקשורת משתילה לך בראש.
אתה יכול ללכת וללמוד תקשורת (במקרה אחותי למדה) ותלמד את השיטות של הפרסומות ודעת קהל ועוד....

חלום טוב חלום שלום.

לגבי האונס אני לא מאמין לך אני בטוח שאתה תעזור למישהי.
העבר-אין
הווה-כהרף עין
העתיד - עדין
הדאגה מניין?
סמל אישי של המשתמש
תורתאמת
עורך
עורך

חזור אל קבלה :: הרמח"ל הקדוש

מי מחובר